Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Haladó gondolkozás csődje
  2010-12-16 20:45:36, csütörtök
 
  Haladó gondolkozás csődje




Amikor az ember kiszabadul a nagyvilágba, jön csak rá arra, hogy melyek azok az irányelvek, amelyek mindenfajta rendszerben működnek . Ismerve a cenzúra alapos működtetését különféle politikai rendszerekben kijelenthetjük, hogy nem csak a fasiszták égettek (többnyire marxista-kommunista szemléletű) könyveket . Hála az internet határtalanságának, találhatunk olyan oldalakat is, amelyek felsorolják, megjelenítik nekünk azokat a könyveket, amelyeket a nemzetidegen, bolsevista szellem cenzúrája folytán betiltottak . Így tagadták meg tőlünk nemzetünk legkiválóbb írástudóinak a gondolatát, kik próbáltak figyelmeztetni bennünket korunk meztelen valóságaira és egyéb veszélyeire .

Rengeteget olvastam szabad időmben, mert ugye mindannyian annyi szabadidőt találunk magunknak, amennyit valójában akarunk . Volt úgy, hogy egyszerre nyolc könyv hevert az ágyam mellett a földön, s pillanatnyi hangulatom alapján vettem kezembe őket . Mindegyik egy egészen más világot jelenített meg nekem, színesen élt képzeletemben, nem hagyott nyugton egészen addig, amíg be nem fejeztem őket . Sok időm volt semmittevésre azokban az időkben, amikor még kerestem önmagam a kádári puha diktatúra reménytelenségében .

Próbáltam megérteni ugyanúgy Lenint, mint Kantot, Sartre-ot, vagy éppen Updike-t, s menekülésképpen Benedek Elek apó meséit . Ez utóbbi nagyon sokszor megfordult a kezemben, menedéket adott az akkori világ képtelenségeitől, érthetetlen történéseitől . Nem politizáltam, csak kíváncsi voltam arra, hogy miként mennek a dolgok, logikát szerettem volna találni abban amiben éltem . Nem sikerült nagyon sokáig...

Már majdnem fél évszázadot leéltem, amikor kezembe került Wass Albert 13 almafa című könyve . Azt mondta egyik barátom, hogy olvassam el, biztosan tetszeni fog . Bevallom, akkoriban már szinte semmit sem olvastam, mert családomat kellett megalapoznom, saját magam ura voltam, így időt sem engedhettem magamnak arra, hogy álmodozzak leírt szavak nyomában . Ez a könyv azonban teljesen más volt mint az összes többi, amiket addig olvastam, s amelyek miatt elfordultam az olvasástól .

Felfedeztem benne önmagam ! Nekem szólt, rólam íródott ez a könyv, hozzám könyörgött, hogy halhassam meg történetét, s szabadítsam meg már végre a rab népemet az emberi butaság kilátástalanságából . Amikor olvastam sorait olyan volt, mintha körülöttem minden kivirágzott volna, kiszínesedett a világ, s az addigi fekete-fehér történetek színpompázni kezdtek . Talán amikor felváltották a színes filmek az addigi szürke árnyalatokat, volt hasonlítható ez a változás . Nem mintha nem szerettem volna azokat a filmeket, de egy új dimenzió nyílt ki előttem, másként láttam benne utána önmagam .

Ezután kaptam kölcsön a Funtineli boszorkány régi kiadását, ami a magyar irodalom egyik kimagasló csúcsterméke, s nem csak nekünk, de a románoknak is az egyik legjobb könyve . Havasi emberekről szól úgy, ahogyan csak olyan emberek láthatták őket, akik közöttük éltek és szerették őket is, meg azokat a csodálatos hegyeket körben . Talán, ha néhány magyar szereplője volt csak ennek a könyvnek s mégis, olyan emberi volt, olyan időtlen igazságokat láttatott velünk, amire kevesen vagyunk képesek, ha egyáltalán . Ma már kiolvastam minden könyvét, (némelyiket többször is) ennek az emigrációba kényszerült kiváló írónak, akit máig sem helyeztek vissza az őt megillető helyére . Nem véletlen az sem, hogy már a legelső könyve a Farkasverem, a legmagasabb erdélyi írók díját, a Baumgarten díjat érdemelte ki, amivel azonnal bejárást kapott a kor többi írószellemének a társaságába .

Ezek Erdély kimagasló írónemzedékének olyan tagjai voltak, akiknek lelkét megtörte Trianon visszás könyörtelensége, a feje tetejére állított világban keresték tovább az évszázados rendet . Kós Károly, Reményik Sándor, Áprilly Lajos, Nyirő József és még sokan mások tartoztak ebbe, a csodálatos magyar nyelv elitcsapatába . Persze róluk nem sokat tanultunk, ha egyáltalán szóba kerültek valaha irodalom órán, mivel némelyikük rákerült a betiltott írók listájára is . Retteget tőlük a hatalom, mert világos szavaikkal visszaterelhették volna a kommunizmus elveszett bárányait .

Ezért sikerült megvalósítani azt a tudatállapotot, ami most is uralkodik szerte a csonka hazában . E miatt tudták megosztani a félretájékoztatott lakosságot, néppé silányítani a szárnyaló lelkű istenfiakat, leányokat . Ez volt az oka annak is, hogy leányaink erkölcsi kérdéseket vonnak maguk után ma, amikor népességünk az erőltetett bevándoroltatás és a szapora cigányság ellenére is 10 millió alá csökkent . Üresek a gyermekágyak ! Ha szülnek is, csak egy-két gyermeket vállalnak asszonyaink, s azokat sem egy hagyományos családban hozzák világra, hanem ahogy csurran-csöppen, apukával vagy anélkül, netán két anyukával, vagy két apukával .

Eltelt néhány emberöltő, és a Marxizmus idejétmúlt tanait félretették az Akadémián is, bár azok tételeihez még most is ragaszkodnak, mint beteg narancs a fájához . Már régóta érvénytelenné nyilvánított finnugrista elméletet mindig osztják azok, akiknek feladata kellene, hogy legyen tiszta vizet önteni a pohárba, mert mit is gondolnak ezek a többszörösen bérgondolkodók ? Ha ez igaz lenne, akkor ők Fingáriában élnének, nem jó pénzzel zsebükben Hungáriában, azaz Magyarországon . Minden elfogulatlan gondolkodó tisztán látja az összefüggéseket a : szkíta-hun-avar-magyar népcsoport közösségmeghatározó jegyeit, csak egyedül a saját, nevében magyar, szakmailag tudománytalan akadémia nem .

Kiadtak egy könyvet híres íróinkról, neves költőinkről, de a fentiekről még említést sem tesznek benne ! Miként maradhatott ki ebből az ezeroldalasnál is vastagabb könyvből kiváló írónőnk Tormay Cecile ? Ő volt az pedig, akit a kétes érdemű Kertész Imre előtt jóval, már fölterjesztettek irodalmi Nobel Díjra 1936 és 1937-ben, s akinek csak váratlanul bekövetkezett halála miatt nem tudták odaadni, megérdemelt pályafutásának az elismerése gyanánt . Az ősi küldött című könyvét már nem tudta befejezni, amit mindenkinek el kellene olvasnia, magyarságtudományi ismereteket szerezhetnének belőle . A régi ház, vagy Az emberek a kövek között könyvek írója nemes lélekre mutatnak, ettől ijedt meg az irodalmi maffia hazánkban .
Véget ért az egyik unió, bekerültünk rögtön a másikba is, de itt sem vagyunk egyenlőbbek azokkal, akik ezt az egészet kiagyalták nekünk . Minden szempontból folytatódik szellemi és fizikai sanyargatásunk ebben az újabb európai közösségben is, amit már megtapasztaltunk korábban, a varsói szerződés hatalmi rendszerében is, amihez akkor sem volt semmi közünk, mint ahogyan ehhez sincs, csak országunk vezetői kötelezték el magukat nekik .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: képtelenségeitől, fölterjesztettek, megtapasztaltunk, könyörtelensége, bevándoroltatás, menekülésképpen, írónemzedékének, összefüggéseket, magyarországon, szerezhetnének, kijelenthetjük, tudatállapotot, figyelmeztetni, pályafutásának, sanyargatásunk, bérgondolkodók, ezeroldalasnál, írószellemének, tudománytalan, képzeletemben, kiszínesedett, rendszerekben, történéseitől, érvénytelenné, elitcsapatába, megvalósítani, semmittevésre, bekövetkezett, felváltották, megjelenítik, színpompázni, hasonlítható, megalapoznom, csúcsterméke, rendszerében, írástudóinak, ember kiszabadul, cenzúra alapos, fasiszták égettek, internet határtalanságának, ágyam mellett, kádári puha, akkori világ, könyv azonban, összes többi, emberi butaság, addigi fekete-fehér, színes filmek, addigi szürke, magyar irodalom, egyik legjobb, csodálatos hegyeket, Benedek Elek, Wass Albert, Ezek Erdély, Reményik Sándor, Áprilly Lajos, Nyirő József, Tormay Cecile, Kertész Imre, Nobel Díjra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gábor Dénes gondolata  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A fenyő nem szép fa, (...)  Semmit ne higgy el  Ébredj  Tehetségtelen gyerek nincs.  képre írva  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Beney Zsuzsa  Fodor Ákos költő,  Bizonyos kulturális szint nélk...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Próbálkozni kell ahhoz,  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A Mester kezének érintése  Paul David Tripp Április 26  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Tehetségtelen gyerek nincs.  Próbálkozni kell ahhoz,  Búzaszentelés  A Föld napja  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Mosolyogtál már ma?  Paul David Tripp Április 25  Bella István: Zsoltár  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Vannak arcok  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szép estét  Volt egy...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Muratáj  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Muratáj  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A föld szépségéért  Gábor Dénes gondolata  Beney Zsuzsa - Tavasz 
Bejegyzés Címkék
ember kiszabadul, cenzúra alapos, fasiszták égettek, internet határtalanságának, ágyam mellett, kádári puha, akkori világ, könyv azonban, összes többi, emberi butaság, addigi fekete-fehér, színes filmek, addigi szürke, magyar irodalom, egyik legjobb, csodálatos hegyeket, emigrációba kényszerült, legelső könyve, legmagasabb erdélyi, feje tetejére, évszázados rendet, csodálatos magyar, betiltott írók, kommunizmus elveszett, csonka hazában, szárnyaló lelkű, erőltetett bevándoroltatás, szapora cigányság, hagyományos családban, többszörösen bérgondolkodók, könyvet híres, kétes érdemű, elismerése gyanánt, kövek között, irodalmi maffia, egyik unió, egészet kiagyalták, újabb európai, varsói szerződés, képtelenségeitől, fölterjesztettek, megtapasztaltunk, könyörtelensége, bevándoroltatás, menekülésképpen, írónemzedékének, összefüggéseket, magyarországon, szerezhetnének, kijelenthetjük, tudatállapotot, figyelmeztetni, pályafutásának, sanyargatásunk, bérgondolkodók, ezeroldalasnál, írószellemének, tudománytalan, képzeletemben, kiszínesedett, rendszerekben, történéseitől, érvénytelenné, elitcsapatába, megvalósítani, semmittevésre, bekövetkezett, felváltották, megjelenítik, színpompázni, hasonlítható, megalapoznom, csúcsterméke, rendszerében, írástudóinak, árnyalatokat, politizáltam, nemzetidegen, többszörösen, nyilvánított, elfogulatlan, gyermekágyak, ragaszkodnak, működtetését, találhatunk, rendszerben, érthetetlen, pillanatnyi, költőinkről, mindenfajta, bekerültünk, mindannyian, veszélyeire, egyenlőbbek, elfordultam, félretették, kommunizmus, közösségben, farkasverem, legmagasabb, szempontból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.